Oko 4.000 ljudi u Hali sportova u Leskovcu uživalo je u projektu “Dva sveta” koji im je sinoć predstavio Željko Joksimović. Taktovi svinga i pesme u drugačijem aranžmanu oduševile su jug Srbije, gde je naš muzičar nastupio prvi put posle 15 godina.

Organizatori su primetili da ovoliko interesovanje publike u Leskovcu nije viđeno još od 1999. godine, kada je održana košarkaška utakmica lokalnog Zdravlja i Partizana. Danima se tražila karta više, ulaznice su i doštampavane, a svaki deo dvorane bio je ispunjen do poslednjeg mesta. Ovog puta za spektakl su bili zaduženi Joksimović, Kapital sving orkestar, sa 24 muzičara u odelima i tri dame na bini.

Posle svake pesme u sving maniru stizao je ogroman aplauz, a najemotivniji momenat tokom koncerta dogodio se kada je Željko zapevao Luisovu numeru “Ne kuni me, ne ruži me majko”. U hali se upalilo hiljadu sveća, u čast nastradalog pevača Ljubiše Stojanovića, poreklom iz Leskovca.

“Luis je bio vaš sugrađanin. Obećao mi je da će mi pevati na svadbi, ali to nažalost nije dočekao”, rekao je Joksimović, koji je tokom koncerta izveo i pesme “Neko te ima noćas”, “Suada”, “Jesen u mom sokaku”, “Dva smo sveta različita”, “Vlajna”, “Mišel”, “Nije ljubav stvar” i druge…

Uoči koncerta Joksimović je zajedno sa menadžerom Banetom Obradovićem i gradonačelnikom Leskovca Goranom Cvetanovićem obišao spomenik Tomi Zdravkoviću, koji je podignut u ovom gradu 29. septembra 2011. povodom 20 godina od smrti legendarnog boema i pevača narodne muzike.

“Hvala svima u Leskovcu na divnom prijemu. Bilo je emotivno, lepo, uz sjajnu energiju. Nadam se da će biti prilike da se ponovo družimo u Hali sportova. Mi nastavljamo sa koncertima “Dva sveta”, od čega je prvi već u petak u Beogradu, u Sava centru, a potom još jedan, 21. decembra”, poručio je Željko.

DA SE NAJEŽITE! Ovako Željko Joksimović peva Luisovu pesmu! (VIDEO)


scandal!Srđan Noveljić