U nedelju,  4. juna, održano je spektakularno Prvenstvo Srbije u sportskim, latino-američkim plesovima. Organizator takmičenja bio je Ivan Mileusnić, poznati koreograf i član upravnog odbora Plesnog saveza Srbije u saradnji sa Plesnim savezom Srbije i Ministarstvom omladine i sporta. Njeno Kraljevsko Visočanstvo Princeza Katarina Karađorđević bila je generalni pokrovitelj prvenstva, koje je od početka do kraja ispratila zajedno sa suprugom i Prestolonaslednikom Aleksandrom i ćerkom Alison.

Kako je i najavljivano od mnogobrojnih javnih ličnosti i sportista nedeljama unapred u nedelju uveče se u hali “Belexpocentra” zaista odigrao spektakl. U prelepom ambijentu i gala atmosferi, uz fenomenalnu rasvetu i ozvučenje, živu pratnju orkestra “Mambo stars” najbolji srpski parovi pokazali su svoje umreće i izborili se za svoje plasmane na ovogodišnjem prvenstvu. Preko 30 klubova iz cele Srbije sa preko 700 takmičara tokom celog dana takmičilo se i borilo za ulazak u veliko finale koje je usledilo u večernjim satima.

“Mislim da smo svim prisutnim gledaocima ali i takmičarima uspeli da priredimo pre svega jedan kvalitetan scenski spektakl kako takmičarskim, tako i revijalnim nastupima . Zahvalan sam svim prijateljima i sponzorima koji su pomogli da se te večeri desi prava plesna idila. Imali smo rekordan broj gledaoca, i čini mi se do sada neviđen koncept finalnog dela večeri, što nam je i bio cilj.  Ogromna satisfakcija i definitivno potvrda da ples u Srbiji ima svoje mesto i publiku. Prezadovoljan sam kako je sve prošlo a što je najbitnije dobio sam još jači motiv da se ne zadržimo na ovome. U septembru sledi sledeći veliki plesni međunarodni spektakl a to je Beodance Open”, izjavio je Ivan Mileusnić, organizator i jedan od osnivača Plesnog kluba ,”Dare to dance”.

Osim prestolonasledničkog para Karađorđević, prvenstvo su propratile i  svojim prisustvom podržale  mnoge javne ličnosti poput Milana Stankovića, Danijele Karić , Dane Karić, Dragomira i Hafe Karić, Suzana Mančić, Milka Forcan, Bojana Stamenov, dok su glumica Lena Bogdanović, pevačica Vanesa Šokčić, voditeljka Katarina Šišmanović i plesačica i pevačica Slađana Ivanišević svojim revijalnim plesnim tačkama podsetile prisutnu publiku na svoje nekadašnje učešće u popularnom šou programu “Ples sa zvezdama”.  Domaćini večeri bili su voditeljski par poznata novinarka i autror Sanja Marinković i glumac i plesač Miloš Jadžić.

Veliko finale otvorila je revija mlade dizajnerke i modela Tamare Nikolić Karić, koja je predstavila svoju kolekciju i brend “Lux to go2.  Nakon nje je usledio svečani defile i otvaranje finala prvenstva od strane gospodina Nebojše Stojanovića, direktora gradskog centra za fizičku kulturu “Stari DIF”.

Sve prisutne je posebno oduševio i nastup Nikole Rokvića koji je na sceni uz svoju baladu “Zavoli” imao pratnju članova organizatora i plesnog kluba “Dare to dance” koji su ovim putem zajedno želeli da pošalju jasnu poruku koja je i bila motiv Prvenstva: “Pleši…voli sebe pa će voleti  i tebe!”.

“Divno je bilo učestvovati na takvom dogadjaju i otvoriti prvenstvo sa toliko dece koja su učestvovala u koreografiji. Radujem se što je Beograd bio prestonica plesa, rame uz rame sa svim velikim svetskim gradovima! Verujem da će preći u tradiciju i ko zna, možda se desi čudo pa i ja zaplešem kroz koju godinu! Naravno, revijalno” – rekao je Nikola Rokvić.

Osim Nikole Rokivića specijalno za ovu priliku pred publikom se pojavila i poznata makedonoska pevačica i ranija evrovizijska predstavnica Elena Risteska.

“Događaj kome prisustvujem večeras,  izgleda svetski i sve pohvale za organizatora takmičenja, Ivana Mileusnića”, izjavila je Vanesa Šokčić.

“Presrećna sam što sam po drugi put imala prilike da učestvujem  u revijalnom delu Državnog prvenstva kao specijalan gost. Bila mi je čast i ogromno zadovoljstvo da ponovo nastupim sa svojim prijateljem, trenerom, koreografom Ivanom Mileusnićem, istinskim šampionom i strpljivim učiteljem, koji je takođe ispred svog kluba D2D i organizovao ovaj fantastičan događaj. Plesali smo moj najdraži ples pasodouble. Dakle, bila je privilegija učestvovati u ovom prazniku plesa, kao i uživati u umeću naših najbolljih plesača i plesačica, kao gledalac”, rekla je glumica Lena Bogdanović.

Najbolji u omladinskoj kategoriji su:

1. mesto: Martin Radulović – Maša Radulović (pk” BEODANCE” – Beograd)

2. mesto: Aleksandar Vidović – Anastasija Pejović (pk”RITMO LATINO” – Novi Sad)

3. mesto: Vladimir Gubica- Jovana Jevtić (pk”RONDA ” – Sombor )

Pobednici u starijoj omladinskoj kategoriji su:

1. mesto: Sava Andrić – Lucija Nemarnik (pk”BEODANCE” – Beograd)

2. mesto: Vuk Stevanović – Nina Mosić  (pk”DARE TO DANCE” – Beograd)

3. mesto: Lazar Petrović – Katarina Avramović (pk”DARE TO DANCE” – Beograd)

Najbolja tri para u najstarijoj, seniorskoj kategoriji, su:

1. mesto:  Bojan Lazareski – Sarah-Diana Karakatsanis (pk  “SPIN“ – Beograd)

2. mesto: Szilard Denes Erdelyi – Žofia Juhas (pk „LATINO DANCE“- Beograd )

3. mesto: Djordje Kranik- Marina Borozan (pk“Vračar”- Beograd)


scandal!promo