Božidar Boki Milošević već godinama vodi pravnu bitku s državom, koja mu ne dozvoljava da prevede stan na svoje ime iako je platio tu nekretninu i sve poreze.

Poznati klarinetista je pre osam godina pazario stan na Vračaru vredan 150.000 evra i otad vodi spor s nadležnim institucijama, koje mu ne dozvoljavaju da i formalno postane vlasnik. Ispostavilo se da Milošević u vreme kad je kupovao nekretninu nije imao informaciju da je država uknjižena kao vlasnik i da će zbog toga imati probleme.

Boki je stan kupio od privatnog vlasnika, ne znajući da se stan vodi kao državni. Platio je 150.000 evra, koliko i vredi nekretnina u tom delu Beograda. To je bilo 2009. godine. Posle dva meseca, kad je hteo da sebe upiše kao vlasnika u katastar, pojavili su se problemi. Rečeno mu je da je vlasnik stana država i da mu niko nije prodao taj stan. Dugo nije mogao da se oporavi od šoka kad je to saznao”, priča izvor Starsa i dodaje da klarinetista od tog momenta vodi pravnu bitku:

“Nije on jedini koji ima takav problem u Srbiji, to je saznao tek kasnije. Nedavno mi je rekao da sumnja da će ikad dočekati da država reši njegov slučaj. Bio je očajan kad mi je to pričao”.