Dubravka Mijatović trenutno ima noseću ulogu u seriji “Nemanjići – rađanje kraljevine”, a angažovana je i na snimanju serije “Urgentni centar” u kojoj tumači lik koji, po originalnom scenariju, je pripadnik LGBT populacije, ali je Dubravka odbila da glumi lezbijku. Dubrakva je pozanta i po ulozi Đine u “Srećnim ljudima”, ali je iz te serije otišla.

Dubravka Mijatović seriju “Srećni ljudi” napustila je zbog malog honorara i kako je tada rekla “uloge koja je počela da se pretvara u pravi haos”. Zbog te odluke tada je dospela na crnu listu RTS.

I Tanja Bošković je seriju napustila gotovo u isto vreme, takođe zbog malog honorara. Ona se čak i požalila svom partneru iz serije Desimiru Stanojeviću da dok ode do pijace inflacija “pojede” ceo honorar.

Osim njih dve, seriju je napustio i glumac Dragan Jovanović, koji je tumačio ulogu Luneta Šćekića.

Dubravka je i 2009. napustila seriju “Pare ili život” isto zbog finansija.

“Nisam ja napustila seriju, nego me je pozvao Mima Karadžić, producent serije, i rekao mi da neće moći da mi obezbedi ono što smo se dogovorili i za šta sam ja potpisala ugovor. Oni plaćaju vrlo neredovno, a ja plaćam detetu školu i niko neće da me čeka pola godine. Ovaj posao ne radim da bih bila popularna, nego da bih od toga živela”, navela je tada Dubravka, a piše “Kurir”.

Glumac i producent serije Mima Karadžić je tada samo kratko prokomentarisao Mijatovićkinu izjavu:

“Neka joj ide na čast, i mi i ona znamo zašto je napustila seriju”, naveo je Mima.


scandal!printscreen