Uz pomešane emocije Dea Đurđević posle pet meseci stala je ispred kamere kao domaćin emisije “Novo jutro” sa Predragom Sarapom. Od sebe je Dea očekivala da bude koncentrisana na posao, a od ekipe koja realizuje jutarnji program da je doživljavaju kao i pre srašnog udesa, kada joj je povređena ruka.

“Lakše je i lepše sa Deom i njen povratak će doneti neki novi iskorak. Ona je upućena u sve kao da nije ni bila odsutna. Mi smo odličan tandem, uigrani smo i ništa ne može trajno da nas poremeti. Idemo dalje zajedno, a ja sam siguran da ću svedočiti njenom konstantnom napredku koji je evidentan u informativnoj sferi i u zabavnoj. Dea je ozbiljna mlada snaga srpske televizije i podstrek svima da se junački uhvate ukoštac sa problemima”, istakao je Sarapa.

Sa svojim šarmantnim osmehom Dea je uskočila u kadar i našalila se u prepoznatljivom stilu:

“Molim vas uključite mod panorama da Sarapa i ja stanemo u kadar, jer teško da ćemo u običan stati jer sam se i ja ugojila”, rekla je Dea.

Ispričala je da je posle konsultacija sa doktorom Markom Bumbaširevićem, kojem je neizmerno zahvalna za pomoć, dobila snažne poruke od mame, bake i dečka Mladena Mijatovića.

“Ovo je to jutro koje smo čekali i sa njim krećemo u nove radne pobede. Čekala sam ovaj dan jer on za mene znači povratak u normalan život. Nadam se da ću predstojeće terapije moći da uklopim sa poslom. Dobila sam instrukcije od doktora Bumbaširevića da ne smem mnogo i naporno da radim. Dobro jutro su mi poželeli doktori i sestre sa VMA i sa KCS gde sam se lečila. Mladen mi je poslao poruku: “Sve je isto, kao da nisi ni odlazila, a javio se i sa rečenicom: ”Dobro jutro za naše najbolje jutro”, tako da ovo zaista jeste naše najbolje jutro. Sinoć sam se sedela sa mamom i drugaricama i kad sam pogledala u sat i shvatila da je ponoć rekla sam: Ajmo razlaz ja ujutru radim”. Svi smo se trgli jer je to bitna razlika u odnosu na prethodne mesece kad je za mene bilo najbolje da što duže svi sa mnom budu budni”, prepričava Dea, a piše Blic.

Nove okolnosti Deu su naterale da promeni odevni stil i da visoke potpetice koje je obožavala zameni ravnim cipelama i da garderobu prilagodi situaciji budući da joj je ruka u gipsu.

“Sreća da sam desnoruka, ispraksala sam se da sa jednom rukom mogu da radim čuda, nešto što mi je bilo nezamislivo ranije. Bila bi veća muka i čudnije da mi je stradala desna ruka”,ističe Dea.

Dea kaže da se u bolnici često sretala sa istim pitanjem na koje je odgovarala kratko “ne znam”, ali je sada odlučila da ispriča kako je sebe hrabrila kad je bilo najteže:

“U bolnici su me često pitali: ”Od čega si, ženo, kad si tako hrabra”. Imala sam dosta operacija za ceo život, petnaest njih. Najveću podršku uz mamu, baku i Mladena koji je ta naša muška figura i oslonac su mi moji najbolji prijatelji Daca, Tale i Kaća. Posle svake urađene vežbe, govorili su mi da uradim još jednu i da to mogu. Kad sam ležala i nisam mogla da se pomerim, zamišljala sam kako hodam. Kada sam počela da hodam, zamišljala sam kako radim. Sebi sam stalno zadavala nove izazove i zahteve i to me guralo napred, ali tek za godinu do dve, tako su lekari rekli, mogu da očekujem da budem ona stara Dea, da se sve vrati u normalu”, kaže hrabra voditeljka i objašnjava šta je shvatila:

“Izgleda sa sam od mame nesvesno naučila da budem hrabra i da izgledam čelično, kao hladna lejdi koja ne pokazuje emocije. Meni je fizički bilo najteže, ali mislim da je mojoj Neni psihički bilo mnogo teže nego meni jer je gledala svoje dete kojem ne može da pomogne. Ona nije plakala ili bar ne preda mnom. S druge strane, Mlađa nam je bio oslonac za sve što ne možemo”, zaključila je Dea.

Dea Đurđević se vratila u Jutarnji program “Pinka”, a onda je stiglo iznenađenje koje ju je oborilo s nogu! (foto)


scandal!printscreen