Glumac i baletan Dušan Kaličanin privukao je simpatije javnosti ulogom Jovana u seriji “Istine i laži”. Joca je duhovit, prati poslednje modne trendove, često tračari, ali je radoholičar koji je odan svome šefu Radetu Božiću, kojeg igra Svetislav Bule Goncić.

Kaličanin se pre pet godina često pojavljivao u domaćim tv emisijama kao androgeni umetnik Ra. Njegova neverovatna moć transformacije i plesno umeće oduševili su i Ognjena Amidžića, koji ga je ugostio u svojoj emisiji. Ipak, tada je njegov rad bolje prihvaćen u inostranstvu nego u Srbiji.

https://www.instagram.com/p/BmQ7wpnHDSK/?utm_source=ig_embed

Veliku pažnju domaće javnosti privukao je 2015. godine učešćem u rijalitiju “Hotel Maldivi”. O Dušanovoj seksualnoj orijentaciji često se pisalo. Tokom njegovog učešća u rijalitiju napadali su ga da je homoseksualac i transvestit, što je on u više navrata demantovao. U “Maldivima” je otpočeo vezu sa Anom Jezdimirović, čak su se i verili, ali su raskinuli nekoliko meseci posle završetka rijalitija.

“Hotel Maldivi” morao je da napusti iz zdravstvenih razloga. Ubrzo posle toga dobio je ponudu da snimi porno film, ali je odbio. Kada je boravio u Americi zbog angažmana na nekom filmu doživeo je neprijatnost. Naime, kosu je ofarbao u plavo zbog čega nije ličio na sebe. Kako se njegov izgled nije uklapao sa fotografijom u pasošu policija ga je privela! Nekoliko sati kasnije je pušten na slobodu.

https://www.instagram.com/p/BnqaYIqngJx/?taken-by=dusankalicaninofficial

Zanimljivo je da je Dušan, rodom iz Niša, završio Fakultet umetnosti u Prištini, masterirao komunikologiju i upisao doktorske studije. Pet godina je trenirao karate i nositelj je braon pojasa, a uspešno se bavio i streljaštvom.

Jedno vreme želeo je da se bavi modelingom, ali pred potpisivanje ugovora s jednom agencijom iz Njujorka odustao je od toga jer je njegovo zdravlje bilo ozbiljno narušeno. Dušan danas živi u Beogradu.

Osim “Istina i laži” Dušan je ranije glumio u serijama “Bela lađa”, “Miris kiše na Balkanu”, “Gorki plodovi” i “Greh njene majke”. Snimio je nekoliko reklama, a publika ga pamti i iz serijala “Plesom do snova”.


scandal!Instagram