Jelena Đoković je oduvek izbegavala da priča o privatnom životu, posebno o njenom i Novakovom odmosu, međutim, konačno je rešila da o svemu otkrije pravu istinu. A osim nje, i Novakova majka Dijana, takođe uvek diskretna i oprezna kada govori u javnosti, takođe je za SCANDAL! dala dirljivu ispovest i opisala kroz kakve je sve muke Nole morao da prođe da bi bio danas na vrhu.

JELENA: “NEMAM BAŠ NIKAKAV UTICAJ NA NOVAKOVU IGRU!”

– Mislim da nemam baš nikakav uticaj na Novakovu igru, karijeru i stil života, ali on kaže suprotno. Bitno je da svako u našoj porodici uspeva da se izrazi, da bude svoj. Slični smo u mnogim stvarima, pa nemamo čestih nesuglasica. Iako se slažem s većinom njegovih stavova, nisam odmah spremna da ih usvojim, a Novak je uvek spreman da ide napred – ispričala je Jelena i istakla da je ne čudi što je uvek prate predrasude:

https://www.instagram.com/p/B-zWKV0D6jw/

– Predrasude me uvek prate! Ja sam žena uspešnog sportiste, pa neki misle da znaju kako bi trebalo da izgledam, kako da govorim, s kim da se družim… Jedan dan se nerviram, drugi sam mirna. Sve je jednostavnije otkako sam pre dve godine prestala da čitam napise o svom životu. Sada to umesto mene radi moj tim – objasnila je Jelena, a njena svekrva Dijana nije štedela reči kada je ispričala celu istinu o životnom putu svog prvog sina, svetski poznatog teniskog šampiona:

DIJANA; “KAO BEBA NIJE IMAO BLENTAV POGLED!”

– Novak od malena nije bio kao sva druga deca. Ne pričam o tenisu, već o njemu kao malom detetu. Uvek se razlikovao od ostale dece jer je bio mnogo zreliji. Voleo je da se igra, ali mu je pažnja bila drugačije usmerena. Nije imao blentav pogled, već čist, od kad se rodio. Od kada se rodio, bio je drugačiji u startu, jedini nije imao povez oko glave posle porođaja, nego je imao crnu kosu i drao se kao magare, znala sam da je moj – ispričala je Dijana kroz smeh i osvrnula se na Noletove zdravstvene probleme koji su ga pratili od samog početka:

– Imao je on nekih zdravstvenih problema zbog toga je morao da pred nekoliko mečeva. Imao je devijaciju nosa, teško je disao, onda je otišao na operaciju i bilo mu je bolje. Kasnije se saznalo, 2010. godine da je intolerantan na gluten. To mu je zadavalo dosta poteškoća. Nije mogao da se nosi sa vrućinama, na primer u Australiji. Naravno da nije namerno predavao mečve, ali je zdravlje na prvom mestu. Mnogo puta je bilo: Nole, predaj, gde on kaže: Neka, probaću. Pa ono krvarenje stopala 2007. godine, kada je igrao pet dana zaredom. Predao je potom polufinale Nadalu i tada su ga svi optužili. Pa, i Džon Mekenro, koji su govorili, kako je mogao da preda jer je to polufinale. Sećam se da smo mu noć pre duela stavljali obloge. Ujutru ga vidim kako jedva hoda u papučama. Savetovala sam ga da ne izlazi na teren, ali je on želeo da igra, primio je injekciju protiv bolova. Izlomio je u prvom setu Nadala sa 6:2. Ovaj nije znao gde mu je dupe, a gde glava. U pauzi između setova tražio je lekarsku pomoć, da bi mu previli rane. Kada je Nadal video krv, shvatio je koliko je sati i onda ga je mnogo više šetao. Novak je posle tog seta morao da preda meč – ispričala je majka svetskog asa i kroz suze priznala da joj Novak mnogo nedostaje:

DIJANA: “JAKO SAM GA ŽELJNA!”

https://www.instagram.com/p/zTCy00zPzv/

– Jako sam ga željna, to je nešto što je ostalo u meni duboko. Volela bih da sednem, da popričam s njim, da pričamo, da se smejemo, plačemo… Ali nas dvoje. Željna sam da budem s njim, da pričamo, to je pola sata. Obično je mnogo ljudi uvek oko njega. Želela bih nekad da ga uhvatim za ruku i da negde odemo samo nas dvoje. Moraću to da uradim jednog dana – ispričala je Dijana i prisetila se Noletovog poraza koji je najviše povredio:

PROČITAJTE JOŠ: KUPITE NOVI SCANDAL! EXKLUZIV! Aca Lukas i Ana Korać KRIJU TAJNU IZ NJEGOVOG STANA! Ispovest Markovog oca: Marko je povukao na majku ONA JE PSIHIJATRIJSKI BOLESNIK!

PROČITAJTE JOŠ: SCANDAL! otkriva! Zašto ČOLA nigde NE PUŠTA ženu!

PROČITAJTE JOŠ: Luna i Marko ZAVRŠILI na podu! Očaj, haos, histerija, psovke! NEVIĐENO! (VIDEO)

– Suze u Riju su za mene najveće koje sam doživela. Ta želja da osvoji zlato, imao je sve uslove, ali nešto mu nije dalo. imao je taj problem s laktom i nije uspeo da izdrži pritisak. Veoma sam emotivno podnela to. On je srećno dete i kod njega suze nisu teške. Pogodilo ga je što je razočarao narod i što se nije dobro pokazao. To kasnije dođe na naplatu. Umem da opsujem kod kuće, čak i na terenu. Sećam se u Australiji, gde su kamere pored boksova, kada je Novak izgubio poen ja, jer sam bila svesna kamera, sagnem se da uzmem vodu i opsujem – iskrena je Dijana i sigurna da je njen sin odabran, te da je Bog uvek uz njega:
–  Nosim krst uvek i vernik sam. Novak je veliki vernik, veruje u Boga i mislim da je odabran. Nosi krst sa Hilandara i mislim da mu to donosi mir u sebi i sreću. Ne mora da ide u crkvu da bi se molio, ima svoje molitve koje izgovara ujutru, uveče, kada god oseti potrebu. Jednom je bio s ocem i braćom tri dana na Hilandaru. To mu je veoma pomoglo i od tada je krenuo na gore – zaključila je Dijana.


MARJAN KAMENOVIĆ/SCANDAL!IVAN VUČIĆEVIĆ/SCANDAL i INSTAGRAM