U šestoj epizodi šoua „Tvoje lice zvuči poznato“ učesnici su imali posebne zadatke – da se nadmeću u duelima, nastupajući u paru i pevajući istu pesmu i imitirajući istog izvođača kao i njihov partner.

Veče „okršaja“ otvorile su Ivana Peters i Katarina Bogićević i raspametile žiri kao Marija Šerifović i PSY.

Tamara: Ludilo! Nije delovalo kao da su u dvoboju. Želela sam da traje što duže! Pogotovo kad su imitirale Mariju Šerifović – bilo je predivno! Želela sam samo da traje, i traje, i traje… Tu pesmu obožavam, i divna je, i evo ja ne znam kako vi to radite?! Kao kad nas glumce pitaju, „kako naučite taj tekst?“, tako ja sad vas pitam kako vi to otpevate tako nestavrno? Fenomenalno! Bravo! Nastup Psy je bio luđi i vatreniji, mada mi je više legla Marija Šerifović. Ne znam samo da li ste učile taj njegov tekst ili ste samo vikale „đama ćuna…“ 😀 

Uroš: Devojke su bile beskrepokrne! Ovo je bio duel u obliku dueta. Tako da je bio oksimoronski duel. Nadopunjavale ste jedna drugu, ali postojao je jedan oblik nadmetanja, ne može se reći da nije, i u pevačkom umeću i u scenskom umeću. Ono što je fantastično i što je baš bitno za ovu vrstu takmičenja to je da one u duetu ne smeju da naruše harmoniju scenske postavke i one to nisu učinile, i ostale su negde u tom domenu nadmetanja. Ja sam nadmetanje doživeo vrlo ozbiljno, i imam svog favorita za svaku pemsu. Pritom, imale su jako težak zadatak – to su dve različite dinamike, to su dve različite poetike, to su dva različita jezika, i pristupa pesmi i scenskom izvođenju, tako da im uopšte ne zavidim, a one su taj prelaz izvele sa takvom lakoćom, kao da je to nešto najnormalnije. 

Duda: Ovi dueli su svima nama nešto novo. Ja sam to, iskreno, zamišljala drugačije – kad jedna završi da krene druga. A ovako je delovalo kao nadmećete se, a sarađujete na najbolji mogući način.  I delovalo je kao duet i ipak i kao duel, ali u najboljem mogućem smislu. Fer borba, sportski! Bile ste predivne! Nije lako imitirati Mariju Šerifović, a ni druga pesma nije laka iz scenskih, zahtevnih pokreta. Ne znam koliko ste ovo drugo vežbale, ali ovo deluje besprekorno, bez greške! Odličan način da se otvori ovo veče! Predivno!

Dušan: Mnogo mi je bilo slatko što ste počele zagrljajem, a onda da vidimo ko je jači. Jer je to večerašnja tema svih zadataka, a to je u isto vreme ste i parteneri na bini i u nekom kvazi duetu, ali u isto vreme i u nekom odmeravanju snaga. Jako je bila emotivna i teška ova Marijina pesma, naravnom, kao i većina njenih balada, plus ona ima te svoje karakteristične figure, i užasno intenzivan glas, težak za imitiranje, a vi ste obe dobro uradile taj posao. Psy je došao kao iz kontre, potpuna zabava, neočekivana posle ove balade. Preptostavljam da je jednostovnije promeniti iz lagane atmosfere u zabavnu, ali opet tolika razlika između ove dve numere… Nije vam bilo lako! Stvarno ste nas zabavile, i tu promenu koju ste izvele, sve je bilo strašno tečno, kao da je ovo jedna jako čudna pesma. Hvala vam!

Novina u ovoj epizodi je to što je žiri odmah nakon komentarisanja duela morao da se opredeli za jednog takmičara, odnosno da da poen onom ko je po njihovom mišljenju bio bolji u nadmetanju.

Dušan: Ja imam jedan specifičan razlog zašto ću u ovom duelu dati prednost Ivani Peters, a to je jer smo prošle godine nas dvoje delili binu sa Marijom na nizu njenih spektakularnih koncerata. I zato je Ivana bila u maloj nefer prednosti u odnosu na Kaću, jer je imala priliku da vidi kako to tačno Marija radi, pa bih zbog toga dao svoj poen njoj.

Duda: Ja moram isto kao Dušan. Dajem isto Ivani 1 poen.

Uroš: Katarina bila si odlična, nema šta da ti se zameri, ali Ivana je oduvala. Ovo ti je do sada najbolji nastup. Ne samo zato što si imala prilike da pokažeš svoje pevače sposobnosti za koje nemam šta da kažem. Ono što si ti danas uradila je da ja u tvom glasu nisam čuo Ivanu Peters, naročito kad si izvodila Mariju, to je bilo nerealno. Ti si toliko ušla u imitaciju, da si skroz skinula njene ukrase, brejkove, taj njen poseban tonalitet i dramatizaciju reči, da ja nemam reči! A kao PSY, mogu ti reći da ti kao zgodna žena vrlo si jedan privlačan muškarac iz Koreje! Potpuno sam iznenađen tvojim nastupom. Evo već imam prvu dvanaesticu s kojom ne znam šta ću!

Tamara: Nisam znala da ću da imam duplo težak zadatak sa ovim duplim glasanjem! Sve se slažem sa ostatkom žirija. Ivana je toliko bila Marija, a ne Ivana da je to neverovatno. Tako da Ivani dajem poen.

Ana Kokić i Edita Aradinović donele su dah Brodveja na našu scenu pevajući Stingovu pesmu „Roxanne“ iz mjuzikla „Moulin Rouge“. A Marija je nasmejala sve u studiju komentarom koliko Ana i Edita liče pod maskom Stinga.

Tamara: Ana, ratni druže, šta ti je ovo trebalo opet! Ana je stari štreber, nju već znam. A gledala sam i Editu u prošloj sezoni, i oduševila me je glumom. Edita, sad svi kad provale kako glumiš zvaće te uskoro za neku seriju, ili nešto ☺ Ana je opet sa pevanjem objasnila šta sve može i ume, kao i Edita. Ali Edita me je sad kupila svojim nastupom, kako je sve vreme bila pod tim gordim nabojem. Sa Anom sam ovo već sve prošla, tako da ću ja sad svoj glas dati Editi.

Dušan: Sting je jako specifičan, i jako težak zadatak za pevanje, pogotovo ovaj drugi deo koji je dramatizacija Stingovog teksta. Ali meni je nekako taj muzički deo u prvom delu ove numere, a onda predivan šou kroz dramatizaciju teksta. Tako da ja bih sve osvrnuo na ovaj prvi deo. Sting je imao razne faze u karijeri i tu je već dugi niz godina. Ali na ovom početku njih dve su pevale malo različito. Edita je više zvučala nešto kao rege, dok je Ana donela kasniju Stingovu fazu kada je postao pop pevač. Meni se možda za nijansu više dopalo kako je to ukupno zvučalo kod Edite, u smislu da je njoj to više leglo. 

„Vredeli su časovi koje mi je davala Ana u kolima na putu do jednog grada“, ubacila se Edita, i nastavila: „Imala sam neke neodložne obaveze i Ana mi je rekla, ajde ja ću da te vozim, pa ćemo da vežbamo u kolima“.  

Dušan je na ovo imao samo reči hvale: „Vidi se da ste strašni drugari, i da ste baš u super saradnji. Iako je duel stvarno se oseća super energija između vas dve. Hvala vam na tome!

Uroš je najpre pohvalio plesačice. „Plesačice su bile kao i uvek sređene tip top, nema razloga da u svakoj emisiji to ističemo, jer ćemo postati dosadni. Plesačice su odradile savršen posao! Ja inače pripadam generacije „rok-opere“, tako da su meni mjuzikli bili nešto passe. Tako da taj povratak mjuzikla 80-ih godina pod reganizmom i tom poplavom konzervativizma u Americi smo mi dočekali onako kao „fuj“. Krenulo je sa „Eni“ i onda se nastavilo, i ja moram da priznam uvek pogledam po 10 minuta Mulen ruža, i nadam se da ću jednog dana uspeti ceo film da skupim. Ali znam da je tu Nikol Kidman, znam da je Ana Juan Mekgregor,  a znam i tebe batice (Edita) i da ti kažem, pocepala danas! I to na 2 načina, isto kao i Ivana Peters, mislim da ti je ovo najbolji nastup do sada. Ana bila si odlična, o tome neću ni da pričam, ali ovde se sada radi o onim nijansama koje čine neku situaciju prilježnijom za naklonost, a to je, Edita da si ti Stinga zaista otpevala kao Sting, u jednom muškom grubom tonalitetu, pazeći na njegovu dikciju, i u tom smislu je tvoja imitacija Stinga je bila za nijansu ubedljivija. Ovo je sada druga situacija, gde vi niste bile isti lik, ali opet moram da kažem, Juan Mekgregor je u toj sceni plačljivko, i to je već jedan minus koji Ana dobija, a ovaj Editin badža pokazuje sve super karakteristike. I ti, Edita, pošto stalno igraš te super ribe, ribetine si sada konačno dobila pravu mogućnost, da ne karikiraš nekog i da zaista imitiraš i da budeš frajer, pošto svi znamo kakva si ribetina. Ali ti si i frajer do ja*a! Prednost dajem Editi. Svaka čast!

Duda: Vas dve ne samo da ličite, nego imate i isti pristup radu, obe ste štreberke i što reče Tamara kidalice. Kad ste izašle ja prvo nisam znala ko je ko, a onda sam po jednom detalju prepoznala – Edita je toliko mršava da joj spadaju ove pantalone. ☺ Predivne ste bile. Ja ću da dam Ani 1 poen, da ne damo svi Editi.

Treći po redu su nastupali Danijel Kajmakoski i Aleksa Jelić, i svi su se pitali da li je moguće da Danijel bude bolji Majkl Džekson od Alekse, i Aleksa bolji Toše od Danijela?

Duda je bila oduševljena nastupom da je malo falilo da zaigra! „Htela sam da izletim iz ovog stola. Možda je glupo da ovo kažem, ali ovo je najbolja emisija do sada. Sve je super. Predivni ste bili. Ali moram nešto da kažem – Aleksa, ja sam oduševljena šta ti sve umeš i znaš! Ja sam milsila da već sve znam, i onda se opet iznenadim kako fenomenalno pevaš i ponovo se iznenadim kako fenomenalno igraš. Nemam reči. Za Danijela znam, i očekujem da super peva, ali takođe nisam znala da ovako igra. Sa Aleksom igrati nije nimalo lako, i pratiti ga u tome što on radi maestralno. Fenomenalni ste bili! Ja ću dati jedan poen Aleksi.

Uroš: Ja sam svedok Majkla Džeksona iz tri faze, dakle toliko imam godina, skoro kao Homer. Slušam Majkla od svoje sedme godine dok je još bio u grupi sa braćom. Ovo što ste vi sad izveli je iz faze kada je on postao predivna bela žena. Biti istovremeno muškarac i predivna bela žena je vrlo kompleksna stvar, i na sve to biti i otac. On je čudo nad čudima. Ovo je nekako epizoda paradoksa. Ovde je sve onako kako ne očekujemo. Aleksa je meni bio ubedljiviji u imitaciji kao Toše Proeski. Mislim da si Tošeta pocepao! Ali zaista ovo ti je do sada jedna od najuspešnijih imitacija. A Danijel je pocepao kao Majkl Džekson. I ja sam sad u totalnoj dilemi, i ne znam šta da radim. Aleksa me je kupio onim pokretom glave koji samo Majkl može da izvede, to nije normalno. A onda je Danijel počeo da radi neke neverovatne stvari, a to su detalji. Na primer pazio je na to kad će u toku pesme da krivi šešir. Ako je Aleksa razvalio igrački, Danijel je scenski razvalio. Daću prednost Danijelu.

Dušan: Prvo, moram da vam čestitam! Ovo je neverovatno šta se sve desilo na bini. Neverovatne su bile sve promene koje su se desile na sceni, i da se to sve dešava u realnom vremenu. Strašno komplikovan nastup, i uspeli ste i pevački i koreografski da to izvedete. Ovo je možda prvi put da ču da kažem da imitiranje nekog pevanja nije uspelo, a to je zato što ono što je uradio Majkl Džekson je neka svemirska veština, i ne mogu da kažem da vam nije uspelo da pevate kao on, ali to je uspevalo samo njemu. Fantastično je Aleksa plesao, a Danijel mu je parirao i strašno nas iznenadio sa đuskom. Hvala vam na ugođaju. Ali evo na primer daću prednost Aleksi.

Tamara: Toliko je teško ovako kad nas ostavite bez reči, i sad ja treba ovo da komentarišem. Raspamećena sam. Ja sam ovo prošla sa Aleksom kao Majkl. (Zatim se Tamara podsetila kako je bilo dok je spremala svoju imitaciju Majkla sa Aleksom, i čak bila povređena) Bilo nam je ludo i vežbali smo danonoćno. Aleksa, takođe, ti si neverovatno podsećao na Tošeta Proeskog i stvarno si nas nekako dirnuo i probudio neke najfinije i najlepše emocije. Neću da se ponavljam, glupo je, sve su već rekli. Aleksa, kao tebi da sam dala poen za sve ono što smo prošli, ali namerno dajem prednost Danijelu… I došao je taj trenutak kada će Marija Kilibarda da presudi! ☺

Marija se naljutila na taktiku žirija da je bar na kratko postave u njihovu kožu, ali hrabro je presudila da je prednost na strani Danijela ☺

U četvrtoj borbi „1 na 1“ našli su se Keba i Knez kao Esma Redžepova i Džejms Braun. Nakon što su maestralno izveli pesmu „Zajdi, zajdi“ pred početak sledeće numere Keba se sapleo na sceni, i povredio rame, ali je hrabro izdržao do kraja nastupa, baš u stilu druge pesme „I feel good“. ☺

Dušan: Pre svega, Kebo, bravo što si izdržao! Takođe, moram da kažem da se radujem uvek kad je live bend. Jer je stvarno lepo da u svakoj emisiji poneka numera bude odsvirana uživo. Hvala vam ljudi! Mnogo mi je žao što je Keba u pesmi Džejmsa Brauna prvo morao da padne da bi ustao. Kao Esme ste me potpuno oduvali. Opet smo izabrali jako visoku intonaciju, i to su obojica insistirali, da bude skoro ženska, baš ste me iznenadili! Od Kebe sam očekivao da ovako dobro otpeva, ali zaista nisam očekivao od Kneza ovako dobro. Zaista fenomenalno! Dajem prednost Nenadu zbog velikog iznenađenja u prvoj numeri.

Duda: Žao mi je zbog ovog pada, ali to nam nije pokvarilo sreću, a nadam se da neće ni Kebi kad se povreda ohladi, da će sve biti ok. Ovaj prvi nastup mi je nekako delovao kao da se vas dvojica nadmećete. Zaboravila sam da je u pitanju imitacija, toliko je samo po sebi bilo fascinantno to što radite sa svojim glasovima. Za razliku od Dušana ja se nisam iznenadila za Kneza, znala sam da će on to dobro da uradi. Ja bih svoj poen dala Knezu.

„Pa ovo nije bilo dobro, bilo je mogu da kažem skandalozno…“, uspela je Tamara za trenutak da preseče Kneza ☺ „Ovo je bio jako težak zadatak! Najteži, najbolji. Fenomenalni ste bili obojica! Mnogo si mi smešan Kneže ☺ kao dve babuške ste! Bravo Kebo, junačino! A moj poen dajem Knezu.

I Uroš je ocenjivanje započeo šalom: „Ja se u potpunosti slažem sa koleginicom Dragičević, stvarno ste bili užasni u oba zadatka, niste ispunili ni deo onoga što možete ali dobro, to je život. ☺ Kneže, da ti kažem, ako si Tamaru zasmejao, mene si već drugi put rasplakao i ako se ova emisija ovako nastavi sa tobom, prvo Miša, sad Esma, ja sedim i suze ronim… Odrastao sam uz Esmu i kao dete sam patio što nisam jedan od onih njenih klinaca što sviraju iza nje. Za mene je ona bila emanacija sreće, čista radost! Kneže, pošto si me rasplakao i drugi put, moj glas ide Kebi!

Pre nego što je napustio epizodu zbog povrede, Keba je svojih 5 poena da svom „suparniku“ Knezu.

Poslednji u ringu večeras našli su se Nenad Pagonis i Željko Šašić donevši apsolutno ludilo u studiju imitirajući legendarnu rok grupu AC/DC.

Pre nego što je žiri dobio reč, Marija je želela da se zahvali jednom veoma bitnom članu TLZP-a, legendi Kizi, što je Dušan sa oduševljenjem prihvatio: „Pošto nikad ne dodeljujemo 11 poena, ja bih 11 poena dao Kizi Zoranoviću, koji je bio fantastičan, i stvarno je retka situacija da čujemo da se AC/DC odsvira kako treba. Bravo momci i devojke! Da li zato što stvarno volim AC/DC i ovu muziku, meni je ovo bio najdinamičinji i najbolji nastup večeras, od svih. Ovo je verovatno moj subjektivan osećaj, jer je ovakva muzika, i ljudi koji pogode senzibilitet te muzike mene gađaju u žicu, ali su obojica svakako bili fantastični, sa sve bendom i Kizom u svojoj ulozi. Nemam zamerku nijednu. Dao bih blagu prednost Pagonisu, zato što je ovo njegov teren da peva ultra visoko i da pokaže kako on to inače radi u svom bendu.

Duda je svojim komentarom nasmejala učesnike i sve u studiju: „E ovog puta je bilo lako, zato što vas dvojica ne ličite, odmah sam znala ko je ko ☺“, a kada joj je Željko dobacio da zna zašto je to rekla, nasmejala se i dodala, „Bili ste super! A poen ide Željku“.

Niko nije mogao da veruje da je Uroš ostao bez teksta jer mu je dugo nakon nastupa trebalo da izusti: „Joj šta nam radite iz nedelje u nedelju…“ Ali ubrzo je nastavio u svom stilu: „AC/DC je jedan od najboljih nastupa koje sam gledao uživo u životu svome, a već sam imao 45 godina, što znači da sam imao ozbiljnu kilometražu kad sam ih gledao, i to sam ih gledao u onoj staroj postavi… I to je nešto neopisivo! Nažalost dosta njih više nisu živi, ali vi ste uspeli da ih oživite! Bilo je dirljivo videti 2 Brajana Džonsona na setu. Nikad se nije desilo da se frontmen zameni, i da bend nastavi da raste, i vi ste sve to prikazali sa ove 3 pesme. Željko koliko god da si bio odličan, mislim da si i ti shvatio da je Pagonis pomeo! Nenade, sa koje si ti planete?! Ja ne znam što si ti uopšte bokser… Željko je  ozbiljan pevač koji može da ti odradi šta hoćeš, ali ti si u ovom vašem duelu uspeo da odeš za nijansu dalje. Ma ti si iz emisije u emisiju sve bolji! Bilo je pravo uživanje!

Tamara: Izgoreli smo u studiju! Fenomenalno! Pagonisiove nestvarne visine… Željko, moja ljubav, kolega, glumac, kako on uđe u svaki lik, to je nerealno. Kako uživaš da uđeš celim bićem u ono što imitiraš… Željko, sedi 1! ☺

Marija je opet morala da presudi, a zbog toga što je Željku bio rođendan, prednost je stavila na njegovu stranu ☺.

 

Glasanje žirija

Tamara:

Katarina 2

Ivana 12

Željko 10

Keba 3

Danijel 4

Ana 5

Aleksa 6

Edita 9

Knez 7

Pagonis 8

 

Uroš:

Katarina 4

Ivana 12

Zeljko 6

Keba 2

Danijel 8

Ana 3

Aleksa 7

Edita 9

Knez 5

Pagonis 10

 

Duda:

Katarina 3

Ivana 10

Zeljko 9

Keba 2

Danijel 4

Ana 7

Aleksa 

Edita 8

Knez 5

Pagonis 12

 

Dušan:

Katarina 3

Ivana 8

Zeljko 10

Keba 2

Daniel 5

Ana 4

Aleksa 6

Edita 7

Knez 9

Pagonis 12

 

Učesnici:

Katarina daje 5 poena Pagonisu

Ivana daje 5 poena Danijelu

Zeljko daje 5 poena Pagonisu

Keba daje 5 poena Knezu

Danijel daje 5 poena Ivani

Ana daje 5 poena Pagonisu

Aleksa daje 5 poena Željku

Edita daje 5 poena Danijelu

Knez daje 5 poena Kebi

Pagonis daje 5 poena Željku

 

Pobednik 6. epizode TLZP-a je Nenad Pagonis, a nagradu od 1000 evra daće dečijem odeljenju onkologije u Beogradu.

 

Kupite NOVI BROJ MAGAZINA VIP! Posle strašne svađe na Popovića vrše pritisak: IZBACI KARLEUŠU IZ ŽIRIJA! Tarina ispovest: GLEDALA SAM KAKO MOJOJ MAJCI DRŽE PIŠTOLJ U USTIMA! Nikad veći rat Željko Šašić i Dara! (VIDEO)


promopromo