Tragično preminula Ksenija Pajčin volela je da odlazi u selo Lisović, gde je imala vikendicu, u kojoj je provodila dosta vremena s manekenom Filipom Kapisodom.

Prvi komšija Voja kaže da od 16. marta 2010. godine, kada je Filip u Beogradu ubio Kseniju, a potom izvršio samoubistvo, nikog nije video u vikendici.

“Poslednji put sam ih video malo pre tragedije, a nakon toga nikog ovde nisam sreo”, kaže on.

Prve komšije imaju samo reči hvale o Kseniji i Filipu. Kažu, bilo su toliko ljubazni i zaljubljeni da niko nije mogao ni da nasluti tragediju.

“Uvek su bili srećni i nasmejani. Nekoliko puta su me iz sela vozili do centra Barajeva. Voleli su da dolaze ovde, posebno na proleće, kad sve procveta. Ona je često trčala kraj potoka i pevala na sav glas. Svi smo je ovde voleli”, kaže komšija Aleksandar.

Komšije se sećaju i januara 2010. godine, kada su u ovom mestu Ksenija i Filip doživeli saobraćajnu nesreću.

“Sećam se tog događaja kao da je juče bio. Udarili su u trafo-stanicu. Moj brat im je pritekao u pomoć. Pozvao je Hitnu pomoć, koja ih je prevezla u Urgentni centar. Ksenija je bila preplašena. Dva kilometra od prodavnice je njena kuća. Nisam siguran, ali pričaju da je prodata prošle godine”, rekao je komšija Nebojša za “Kurir”.