Mlada glumica Mina Sovtić želi da otvori azil za pse, budući da gaji neizmernu ljubav prema životinjama, a trenutno ih ima više od pet.

Mina je pre četiri godine u centru Beograda spasila šest kučića starih mesec dana, a tog iskustva se i dalje seća do detalja.

– Jedno je odmah uginulo, jer je kamen pao na njega. To je bilo strašno, nisam mogla da ih ostavim, stavila sam ih u lavor i donela tati, koji je bio usred utakmice. Nisam znala šta drugo da radim, mama bi me ubila da sam ih dovukla kući. Znala sam da će se i tata ljutiti, ali sam bila sigurna da bi i on uradio isto u mojim godinama. Iznervirao se, ali mi je pomogao da ih smestim. Kasnije smo ih udomili, s tim što smo zadržali dve kuje – ispričala je za “Hello” Mina, ćerka Anice Dobre i Miodraga Miće Sovtića, biznismena i predsednika FK “Dorćol”, prenosi “Blic”.

Nakon ove situacije rodila se želja i ideja da u budućnosti otvori azil za pse.

– Htela sam da lečim životinje, još razmišljam o svom azilu i tome da hitno treba doneti sistemska rešenja za životinje na ulici, kao u nekim evropskim državama – rekla je ona u pomenutom intervjuu.

Kupite NOVI BROJ MAGAZINA VIP! Posle strašne svađe na Popovića vrše pritisak: IZBACI KARLEUŠU IZ ŽIRIJA! Tarina ispovest: GLEDALA SAM KAKO MOJOJ MAJCI DRŽE PIŠTOLJ U USTIMA! Nikad veći rat Željko Šašić i Dara! (VIDEO)


scandal!printscreen, instagram