Tradiciozna glamurozna manifestacija “Dan srpske mode” inspirisan projektom “Srbija, zemlja jorgovana” u produkciji Vesne de Vinče, uspeo je i treći put da okupi na jednom mestu istaknute predstavnike medija, diplomatske i kulturne elite Pariza, a srpski dizajneri još jednom su doživeli ovacije u svetskoj prestonici mode.

Revije Marije Šabić i Mladena Milivojevića Barona, u režiji supermodela Slađane Tesle izazvale su oduševljenje svih onih koji su uspeli da dođu do pozivnice, pošto je za sam događaj u gradu svetlosti vladalo ogromno interesovanje, a posebno oduševljenje izazvale su Adriana Čortan Simić i Jelena Mandić koje su specijalno za ovu priliku ponele modele Marije Šabić.

Specijalni gosti manifestacije bili su “Džejd kuatur” iz Tunisa i Erik Tibuš iz Pariza koji su predstavili svoje kolekcije inspirisane projektom.

Prisutnima se najpre obratila Ambasadorka Republike Srbije u Francuskoj, Njena Ekselencija Nataša Marić koja je poželela dobrodošlicu uvaženim zvanicama među kojima su bili brojni ambasadori, sestra Dodija Al Fajeda Džumana Jasin, slavni slikar Cile Marinković sa suprugom, voditeljka Ena Popov, internet zvezda i najuticajniji influencer u Francuskoj sa blizu 10 miliona pratilaca Dejvid Mičigen, britanska glumica Daua Ma i mnogi drugi uticajni influenseri i predstavnici pariske elite.

Vesna je ganula publiku pričom o počecima projekta i zajedničkom radu sa pokojnim princom Aleksandrom Pavlovim Karađorđevićem, a potom je dobila ogroman aplauz kada je najavila promociju svoje knjige “Mandelin kod” u Njujorku i prvi primerak uručila ambasadorki Marić. Vesna se takođe zahvalila na podršci Ministarstvu spoljnih poslova RS koje je prepoznalo i podržalo manifestaciju kao projekat od nacionalnog značaja, pomogavši cilj koji Vesna već godinama ostvaruje- promociju ljubičanstvene Srbije u svetu.

Da veče ne prođe samo sa jednom premijerom postarala se najstarija parfemska kuća u francuskoj “Mezon Doran” čiji je vlasnik Bašar Nasri predstavio ekskluzivni parfem posvećen Srbiji “Zemlja jorgovana”.

Po završetku modnog spektakla prisutni su uživali u vinima najpoznatijih srpskih vinarija, a rekordnih 50 akreditovanih prisutnih novinara iz svih najpoznatijih medijskih kuća Francuske složili su se da je ova manifestacija, koja je već postala tradicionalna, jedan od najznačajnijih događaja u letnjoj modnoj sezoni.

Kupite TV PLUS tabloid sa TV Programom: TANJA SAVIĆ HTELA DA SE UBIJE zbog muža narkomana! TAJNI SUSRET LUNE I MARKA! Darko Lazić otkriva: Ana Sević mi pravi pakao od života! (VIDEO)


promoZoran Mirčetić, Andrej Nihil/promo