Snežanu Petrović, popularno TV lice Jutarnjih programa Studija B i Hepija, od kako je prešla na Pink, nemamo često priliku da vidimo na malim ekranima.

Prvi put tokom mog dvadesetogodišnjeg rada u novinarstvu da sam napravila pauzu od gotovo dve godine i mogu reći da mi je ovaj odmor od kamere, svakodnevne teške šminke, oblačenja i presvlačenja prijao. Kada sam, pre dve godine, pozvana da pređem sa Hepija na Pink i postavim emisiju “Svitanje”, moj jedini uslov je bio da budem isključivo iza kamere i bavim se uredničkim poslom. Tako je i bilo. A onda je krenuo novi Jutarnji program, gde sam ubrzo viđena, zatim emisija “011” koju sam postavila, a onda i “24 časa”. Nemam vremena za studio – kroz smeh otkriva Snežana i dodaje da joj trenutno godi rad iza kamera, piše Blic.

– Poslednjih petnaest godina pet dana u nedelji uređivala sam i vodila Jutarnji program, najpre na Studiju B koji je prvi uveo petosatni jutarnji program, a onda i na Hepiju, gde je jutarnji trajao punih šest i po sati, tako da sam više vremena provodila u studiju nego kod kuće. Predah od kamere mi i dalje prija. Do prve sledeće prilike i studijskog izazova, ali za sada ne vidim takvu mogućnost.

Snežana trenutno uređuje samo emisiju “24 časa” i kako kaže, pored takvog projekta nemoguće je baviti se još nekom emisijom.

https://www.instagram.com/p/B31tqkTp7_4/?utm_source=ig_embed

– I jutarnji program i “24 časa” su emisije izuzetno zahtevne ukoliko to radite onako kako bi trebalo, po svim profesionalnim standardima, tražeći konstantno nešto novo, do tada neviđeno u drugim medijima, kopajući i istražujući. Na prvi pogled, kada kažete da jutarnji program traje skoro četiri sata, a emisija “24 časa” sat vremena, mnogi će pomisliti da je teže raditi jutarnji program. Međutim, format emisije, poput “24 časa” je izuzetno zahtevan zato što sve radite danas za danas, što znači da su u proseku 10 do 13 priloga, koliko ide po emisiji, kao i gosti, uključenja reportera, vesti iz Srbije i prilozi dopisnika vezani isključivo za dnevno aktuelne teme. Bar ja insistiram na tome, da sve bude sveže, zanimljivo, nesvakidašnje i, naravno, da budemo prvi u tome, što se pokazalo kao pun pogodak jer gotovo svakodnevno naše priče osvanu kasnije u drugim medijima – ističe novinarka.

Mnogi emisiju “24 časa“ upoređuju sa “Beogradskom hronikom”.

https://www.instagram.com/p/B2KdzE3otk3/?utm_source=ig_embed

– Emisija “24 časa” liči na “Beogradsku hroniku” samo u tome što idemo u istom terminu i što se trudimo da podjednako budemo zanimljivi. Međutim, ”Beogradska hronika” se bavi isključivo dešavanjima u Beogradu, kao i rešavanjem problema sugrađana. Mi se bavimo pričama iz cele Srbije, zahvaljujući našim dopisnicima, ubacujemo zanimljivosti koje ćete retko gde videti, a najčešće nigde, osim u našoj emisiji. Što se tiče emisije “011” koju sam radila prošle godine, tu smo se takođe bavili samo dešavanjima u Beogradu.

Snežana, koja je učenica čuvenog Đoke Vještice, tvrdi da se današnje novinarstvo mnogo razlikuje od vremena kada je ona počinjala.

– Zahvaljujući savremenim tehnologijama, sve vam je lakše, dostupnije, ali često se i mnogo toga pretvori u instant varijantu. Nekada ste peške dolazili do svih informacija. Danas jednim klikom imate sve servirano. Drugo, mladim novinarima se više posvećivala pažnja u smislu da su postupno učili korak po korak. Od toga šta je vest, kako se pravi, do toga da se ide na teren, uči, pa je moralo da prođe mnogo vremena do trenutka kada će prvi put sam napraviti prilog. Danas se odmah bacaju u vatru često bez ikakve prethodne prakse, pa se zato i dešava da prilog nema ni početak ni kraj, bez ikakvog reda i redosleda. Često se susrećem sa novinarskim prilozima koje ne bih pustila ni u kućnom videu. Sve češće me pitaju šta najviše zameram današnjim novinarima. Ne svim, ali nekim, naročito na početku karijere, zamerila bih površnost, nespremnost da uče, traže, grizu, da budu prvi među jednakima, da imaju motiv i želju da istražuju i nalaze ono što je neispričano. Za novinarstvo je, bar nekada, bilo poznato da kada ti jednom uđe u krv, ne izlazi nikada. Jednom novinar, uvek novinar. Zato valjda i dalje radim po 12 sati, pa ponekad i više. Tome možda doprinosi i moj horoskopski znak Device. U svemu perfekcionista, do detalja – otkriva Snežana.

Kupite TV PLUS tabloid za samo 30 dinara! Snežani Đurišić nameštaju AFERU ORLANI SEX! Istina O VEZI DARE I SLOBE! Mladen Vuletić otkriva: BIO SAM SA MARIJOM KULIĆ! (VIDEO)


scandal!printscreen