Posle uzbudljivog poslovnog i emotivnog perioda, Teodora Džehverović je sebi prepisala jednomesečni odmor od svega i svačega. Pred kraj odmora je zaradila grip, pa je album prvenac Borbena promovisala pod temperaturom, ali je zadovoljna svim što je postigla!

– Dugo sam imala sam vrlo ozbiljan tempo. Moja menadžerka i ja smo sebi nametnule brzinu koju organzam ne može da podnese, pa sam bila slomljena, bolešljiva. Sad sam uzbuđena, euforična, spremna da pokažem koliko vredim svima koji su me potcenili. Imam sedam pesama, sedam spotova. U Egiptu sam snimila tri spota, uz gomilu problema i traumatičnih iskustava. Pre toga sam u Švajcarskoj snimila jedan spot, na ledu koji je počeo da puca. Snimatelj i ja smo jedva izvukli žive glave. Šta da ti kažem – rizikujem goli život zbog karijere! A što se tiče Egipta, sad me tamo svi znaju, mogu i tamo karijeru da nastavim! Oporavila sam se i psihički i fizički.

Spremna si da zatreseš estradu?

– Nisam u tom fazonu. Neću ni sa kim da se takmičim. To je bilo nekad, dok nisam ukapirala da nema razloga da se trkam sa bilo kim. Imam oko sebe sjajne ljude, izuzetnu menadžerku, svi su poslu posvećeni hiljadu posto. Ne sumnjam u sebe, verujem da će se pesme svideti publici. U svakoj pesmi sam drugačija. Kao da ima sedam Teodora! Čas sam mica, čas sam ribetina. Nema kod mene sredine. Zavisi šta ko u meni probudi.

Odmaraš se gledajući Zadrugu. Šta ti je najšokantnije?

– Ono što me je zaprepastilo je odnos Ane i Davida. Nijedna devojka na svetu ne bi poželela da joj se to desi, da njen dečko, čim ona okrene leđa, završi sa drugom. Trebalo je da David prvo raščisti sa Aleksandrom, pa tek onda da započne drugu vezu. Meni je to strašno. Mislim da nijedna normalna osoba, koja ima partnera, ne može da podrži vezu Davida i Ane. Svako odgovra za svoje postupke, karma je čudo.

Da li ti je nekad neka devojka otela dečka?

– Jeste! Moj prvi dečko, sa kojim sam se pri put poljubila, sa kojim sam prvi put imala intimne odnose, koji je bio moja prva ozbiljna veza, izneverio me je. Mnogo sam ga volela, bili smo zajedno više od godinu dana.Varao me je, čitavih šest meseci, a da ja to pojma nisam imala. Bila sam vrlo mlada, bilo je to za mene strašno. I ko zna koliko bi to trajalo da me jednog dana nije pozvala ta devojka i predložila da se nađemo. Ja sam već bila načula za nju, ali nisam mogla da verujem. Pozvala sam i njega da dođe, nisam znala šta me čeka. Bio je zgranut, ali je došao. Sećam se da sam strašno, neutešno plakala. Nisam htela da se bijem sa njom. Bila sam mnogo povređena, bilo mi je teško. To dobro znaju moji roditelji. Mama je odmah počela sa onim – Rekla sam ti!

Izgubila si poverenje u muškarce?

– Jesam. Posle sam mnogo davila svog sledećeg dečka, zbog lošeg iskustva. Ali, posle tri i po godine, koliko sam bila sa njim, mogla sam za njega da stavim ruku u vatru. Nikada me nije prevario, povredio na bilo koji način…

I ti si u rijalitju izneverila dečka, a sad kritikuješ Davida jer je izneverio Aleksandru?

– Jeste, pogrešila sam. Ali, to nije za poređenje, ovo je mnogo strašnije. David se ponašao kao otac Aleksandrinog deteta, Aleksandra i njena ćerka su živele sa njegovom majkom. To je bila mnogo ozbiljnija priča od moje. Ne znam, strašno mi je to što David radi…

Šta kažeš za Minino priznanje da se bavila prostitucijom?

– Znaš šta, nikome u životu nije bilo sve savršeno. Uvek postoje bar dva puta, svako ima pravo da bira kojim putem će ići. U nekim momentima, neki put izgleda lakše i kraće, a ispadne teži. Ako je istina to što je rekla, da je hranila porodicu, mogla je da nađe drugi način.

Njena mama kaže da nije istina da joj je ćerka davala novac…

– Ma štagod da je, meni je strašno to što je ona radila. Ni meni nije bilo lako. Misliš da sam uživala kada sam počela da zarađujem sa sedam godina i da glumim princezu, a moj brat Deda Mraza? Umesto toga, ja sam htela da se igram, da se družim sa drugom decom. Ali, i tako mala, bila sam svesna da treba da pomognem mojima. Jednom su od para koje smo brat i ja zaradili kupili mašinu za veš. Tako sam sebi kupila prvu brac lutku, prvi telefon, mnoge stvari koje nisam mogla da očekujem od svoje porodice jer su morali da daju novac na neku drugu stranu. Nikako ne mogu Minu da podržim. Trebalo je da se školuje, da potraži neki pristojan posao.

Poznaješ li još takvih devojaka, koje se bave najstarijim zanatom?

– Ne, ne, nikada ih nisam poznavala. Sve do ulaska u Zadrugu, nisam znala nijednu. U Zadruzi sam imala sukob sa najvećom prostitutkom. Mislim na Macu Diskreciju. Najgore je kad ti prostitutka kaže da si kurva, odnosno ono što je ona sama! Strašne su te priče, žao mi je što takve devojke imaju ružnu i tužnu prošlost.

Njihove majke kažu da i nije baš tako, da su im priče o ružnoj prošlosti opravdanje…

– Više verujem onome što majke kažu. Ali, te devojke su svesne da će lakše i bolje proći ako glume žrtve. Mada, ljudi nisu glupi, teško je ljude prevariti, svi dobro vide i čuju ko je ko.

Šta misliš o Miljaninoj želji da u Zadruzi napravi još jedno dete?

– Miljana je Miljana! Ako je jedno dete napravila u rijalitiju, što ne bi i drugo? Nju ne mogu ni da komentarišem. Ona je u nekom svom svetu. Nekad je zanimljiva, nekad naporna, nekad i dobra. Ona je hiljadu osoba u jednoj!

Kako ti izgleda veza Lune i Marka? Da li si mogla da je predvidiš?

– To ne mogu da komentarišem. O Luni ni reč! Neću da mi sutra neko kaže da ja tu nešto na račun njenog imena. Neću nikakve probleme.

Pratiš li Kijinu karijeru? Slušaš li njene pesme?

– U kontaktu smo, često se čujemo, ne opterećujemo jedna drugu. Sad kad sam bila u Egiptu, kad je čula da sam privedena, pitala me je da li je sve OK. Dugo se nismo videle. Nekoliko puta me je zvala na večeru, ali zbog obaveza nismo uspele da se nađemo.

A čuješ li se sa Slobom?

– Nije da se sad nas dvoje nešto čujemo. Ne izbegavamo se, uvek se javimo jedno drugom. Ova njegova poslednja pesma mi se mnogo dopada. Ni sa kim se ja tu nešto posebno ne dopisujem, čujem. Pozdravim se sa većinom, Milan i Kija mi se redovno javljaju, kao i ja njima. Da, i Matoru da ne zaboravim… Sve je to kao posle osnovne ili srednje škole. Misliš da će sa nekim biti drug do kraja života, a onda to izbledi, život svakoga odvede na neku drugu stranu.

Tvoja mama kaže da će se zadrugari podaviti u štroki…

– Kad sam tamo ulazila da pevam, šokirala sam se. Ne mogu da objasnim kolika je to prljavština. Niko tu ništa neće ni da pipne, neće ni za sobom da očisti. Joj, kakva je to sramota!

Da li si konačno nastavila da vežbaš?

– Ma kakvi! Hoću da poludim! Svaki dan sebi obećavam, ali ne vredi, uvek nađen neki izgovor. Ili sam u gužvi, ili ne mogu zbog virusa, ili ko zna šta. Juče sam bila kod mame i baš smo komentarisale. Volela bih da imam vremena za sve…

A da se vratiš kod mame, pa da ona vodi računa o svemu?

– Strašno je koliko ništa ne shvatamo dok živimo sa roditeljima koji brinu o svemu! Tako i meni sad nedostaju mamina jela. Rado bih jela grašak, boraniju, ono što nikad nisam podnosila! Ali, vraćanje kod roditelja sam isključila kao mogućnost. Sad tražim neki stan koji bi bio bliže njima. Ne sviđa mi se što mnogi znaju gde živim. Ipak ja živim sama, nije svejedno…

Dobijaš li i dalje preteće poruke?

– Ne samo da ih dobijam ja, već i moja porodica.

Ko ti preti?

– Naravno da se ne potpisuju! Ali, upravo zato neke ljude neću da spominjem i komentarišem. Prete mi Lunini fanovi, Macini fanovi, ma ne mogu ni da izgovorim šta mi sve pišu. Ne mogu to da razumem, ne znam šta sam toliko loše uradila i izazvala njihov gnev. Hajde meni što napišu, ali zašto pišu mojoj porodici, mojoj menadžerki… Kažu mi da neko manipuliše mojim mozgom… Ne mogu da shvatim da neko izdvoji bar pola sata kako bi meni napisao čitav referat!

Kakva je situacija na ljubavnom planu?

– Nažalost, nikakva! Da imam nekog kraj sebe, zašto ne bih rekla. Pa ja obožavam da budem zaljubljena, to me pokreće.

Šta ti Anđelo kaže za nove pesme?

– Puštala sam mu neke pesme, jer cenim njegovo mišljenje. Oduševljen je. Čestitao mi je, srećan je zbog mene. Bilo je među nama svega i svačega i mnogo mi je drago da smo posle svega uspeli da izgradimo normalan, korektan odnos.

Šta misliš – kakvi su frajeri na našoj estradi?

– Pa, moglo bi to i malo bolje! Ima tu raznih momaka. Ali, najjači frajer na estradi je Saša Kovačević!

ZABRANJENO JE PRENOŠENJE CELOG ILI DELA TEKSTA!

“Bojala sam se, ipak je to operacija…” Teodora progovorila o silikonima, otkrila na kojim je i dalje “mukama” i šta joj je Anđelo rekao za nove grudi


Vesna TasićIvan Vučićević