Pred samo finale takmičenja Zvezde Granda porazgovarali smo sa Viki Miljković koja je samo za SCANDAL! ispričala svoje utiske o ovoj sezoni.

Ja sam prezadovoljna. Ovo je bila jako naporna i napeta sezona. Totalno drugačija u odnosu na sve prethodne.

Po čemu je drugačija?

Po svemu. Sav taj mentorski rad je generalno mnogo naporan, ali sam otkrila da me to generalno toliko ispunjava i čini srećnom. Kada ta deca, ti divn i mladi ljudi, naprave uspeh, kada krenu ni iz čega i dođu do negog uspeha… Taj sjaj u njihovim očima, to zadovoljstvo je nešto što ne može da se opiše. Mnogima od njih sam uspela da preokrenem život u neki drugi pravac. Njihovi roditelji su mi jako zahvalni.

Da li si ti kao pedagog imala tremu kada si počela da radiš s njima?

Ne, ja sam apsolutno znala šta hoću da radim s njima. Nisam izmislila nikakvu toplu vodu, samo sam iskoristila sve ono što su mene učili i bukvalno sam se koristila tim metodama. U startu sam imala plan.

Jesu li te slušali?

Jesu, moram da se pohvalim da jesu. Možda samo dvoje ili troje kandidata od ukupno 29 koliko sam ih imala u startu, nisu me u poptunosti slušali i oni su u startu i otpali, a ostali su bili super. Dakle, 99 odsto njih me je slušalo.

Čuo sam da si jednu kandidatkinju poslala na more…

Jeste, Cipku sam poslala. Mislim da je ona fantastičan kandidat, ali ima malo veći problem s tremom. Kad je ta trema uhvati, ume da reaguje specifično i iz tog razloga sam je poslala u Tursku na more. Njoj je to bilo potrebno da se odmori psihički kako bi se vratila i nastavila u punom sjaju.

Kako se slažeš sa kolegama iz žirija?

Jao! To je od nemila do nedraga! Šalim se, manje više, slažemo se, međutim, ali kako zalazimo u poslednje krugove, sve je napetije. Svako se bori za svoje, što je logično!

Marija Šerifović često viče na tebe, čak te je i stolicom gađala. Kako ti to sve podnosiš?

E pa nije se par krugova drala, smirila se sad malo! U poslednjem jeste burno odreagovala, ali to je Marija, to je ona! Trebalo je da presudim između njenog kandidata i Jelenine kandidatkinje, a ne volim da presuđujem! Ne glasam nikad za mentore, nego za kandidate, a sticajem okolnosti, tako se zadesilo da su oba takmičara bila fantastična, i to ne 50:50 nego 100 posto. Zaista nisam imala srca da bilo koga oštetim, okrenula sam se i pritsla taster da bude onako kako Bog zapoveda, da bude po principu kome je suđeno i ispostavilo se da je to bila Katarina, pa je Marija bacila stolicu! Ali nije bilo to toliko strašno, samo je impulsivno odreagovala jer je takva.

Jel joj ti to zameraš?

Ne zameram joj, nemam šta da joj opraštam. Ona reaguje srcem za svoje kandidate kao i ja, samo što je moj karakter i senzibilitet totalno drugačiji. Ja sam mnogo mirnija, sve podnosim smirenije, ali desilo mi se jednom, nakon četiri sezone, da sam zaplakala. To je bilo oko kandidata Stefana Veličkovskog, Makedonca mog. Ali ja ne reagujem tako da vičem, bacam, psujem… Generalno, nisam takva ni privatno!

Ali jednom si vikala u bekstejdžu, znam to provereno!

U bekstejdžu, ne znam, možda…

Jesi, jesi. Snežana Đurišić se posvađala sa tobom?

Nismo se posvađale, već je Snežana naletela u pogrešnom momentu. Kad sam ja nešto pričala, a bila sam ljuta jer je moj kandidat bio oštećen, učinjena nam je nepravda! A Snežana je uletela da kaže nešto potpuno deseto, a ja sam onako u besu bacila torbu, ali ne nju da gađam, taman posla. Samo sam bila besna zbog nepravde, to me baš boli! A Snežana mi je baš pomogla nedavno. Cipka je pevala njenu pesmu i za Kosmajca sam je konsultovala zbog šumadijskih dvojki jer je ona za to kraljica. Nju mnogo volim, pa smo je Taške i ja pozvali da nam pomogne. Nju i kandidati vole, a veći im je autoritet. Kad je Cipka pevala njenu pesmu, Snežana je dodala neke slatke tajne.

A zašto si plakala?

Zato što je Stefan ispao, a to nije zaslužio! On je neko ko ima izuzetno kvalitetan vokal, ali nije entertejment. On je u tom momentu bio na sceni sa Jeleninim kandidatom koji je više zabavljač, i nemam ništa protiv što je on prošao, ali mislim da je nepravda što je Stefan izbačen, pa sam ga ja vratila zlatnim glasom.

Kako se slažeš sa Bosancem?

Pa dobro, mi smo komšije i manje-više, razumemo se!

Da li je Đorđe David adekvatna zamena za Acu Lukasa?

Lukas je moj drug i njega ne mogu ni sa kim da poredim. On je bio fantastičan član žirija i mnogo mi je žao što više nije tu. A Đorđe David kao individua za sebe, uopšte ga ne gledam kao zamenu za Lukasa, takođe je odličan član žirija. Jako dobro čuje i poznaje muziku i baš lepo sarađujemo. Vrlo je korektan, on je fer igrač.

Ima li i dalje peckanja sa Bekutom od kada ste zakopale ratne sekire?

Jao! Pa sad dva kruga smo mirne! (smeh)

A desi se ponovo da se zakačite?

Ja se ne kačim ni sa kim, oni se kače sa mnom. Ponekad ih jako nerviram, ja to znam, ali šta da radim?!

Ali deluje da se svi ostrve na tebe, a ti ne odgovaraš uvek, uglavnom im prećutiš?

Ma odgovorim im, ali na neki svoj način.

Oni su mnogi glasniji!

Jesu! Bučniji, žustriji, glasniji!

Možda i oštriji?

Pa jesu, ali ja nisam takva. Nisam flegma, jesam i emotivac, umem da reagujem i impulsivno, ali imam dobru samokontrolu. Generalno, nisam neko ko se služi nekim… Nisam vulgarna, ne psujem, ne bacam stvari…

Samo tašnu!

Pa dobro! Tašna je bila izliv moje nežnosti. Umem ja i da se odbranim, nisam baš ni ćutolog, niti naivna, jedino reagujem na drugi način i zato ih nerviram.

Da li si bila kod kume Anastasije na rođendanu?

Naravno!

Šta si joj kupila?

Neću da ti kažem, ali njoj je jako teško izabrati poklon. Ona je neko ko ima sve, tako da je najbolje dati joj novac, pa da sama kupi šta hoće.

Ti i Ceca ste iz istog kraja, znate se iz detinjstva, kume ste… Pre svega veliki ste prijatelji, koliko imate vremena za druženje?

Imamo, čujemo se često telefonom, a i viđamo se, zavisi koji je period i koliko imamo posla.

Dok ste bile klinke, da li si verovala i zamišljala da ćete obe biti ovolike zvezde?

Jesam, naše kumstvo je od malih nogu, nije estradno kumstvo. Nas dve smo se još tada dogovorile oko toga jer su se i naši roditelji družili. Odnosno, moj tata i njena mama su studirali zajedno pedagošku akademiju u Prištini i tako je sve počelo.

Sećaš li se kako ste se upoznale?

Ne sećam se tačno, ali znam da smo bile jako male i da smo bile deca.

A prvo sećanje vezano za nju?

Kad smo išle zajedno na Brenin koncert u halu Čair!

Jel bilo tad i mi ćemo ovako!

Da, da! Maštale smo i tada! Nekako smo se probile do bine, Brena je bila u onim lepim suknjicama šarenim. Obe smo je gledale opčinjeno i maštale E kad bismo nas dve jednog dana ovako!

Kad ste počele da se bavite muzikom?

Ceca je pre mene! Ona je snimila prvi album sa 14, a ja sa 16 godina, a između nas je godinu dana razlika.

Jesi li srećna što imaš takvog prijatelja tolike godine?

Apsolutno!

Da li ste se nekad svađale?

Ju! Ćuti! Ne daj Bože! Nismo!

A kao klinke?

Ne, ne, nismo. Oduvek smo se razumele, lepo slagale i bile velika podrška jedna drugoj. I danas je tako i mislim da je veliko bogatstvo imati takvog prijatelja uz sebe. Sada smo i kume, ali to zaista znači i to je obostrano.

Ako izuzmemo vas dve koje se znate od malih nogu, da li su moguća prijateljstva na esradi?

To nema veze sa estradom, to ima veze sa ljudima i njihovim karakterom, sa onim što nose od kuće, sa njihovom kulturom i sujetom.

Jesi li se konačno preselila u Beograd na vodi? O tome svi pričaju, te Viki tri stana, pet stanova… Viki je vlasnica Beograda na vodi…

A joj! Bilo bi lepo da je to tako! Ima jedna pesma ne bilo ti što ti majka misli, a sad bih za to mogla da kažem neka bude što mi drugi misle. Šalu na stranu, nisam se još preselila jer smo i Taške i ja bili posvećeni kandidatima, čak smo i privatni život zapostavili iako smo sinu svakako posvećeni. I moj album je pao u drugi plan, ali useljenje će biti posle odmora, a imam i turneju. Preselićemo se valjda na jesen.

Čujem i da ste svašta renovirali, da je sve ludilo?

Pa dobro, to i dalje traje. Pored muzike, volim i da sređujem enterijer, pa sam tome i te kako posvećena.

Da li će Andrej ostati jedinac?

Po svemu sudeći da, ali on ima sestru po ocu, a što se tiče prinova, mislim da je za to kasno.

ZABRANJENO JE PRENOŠENJE CELOG ILI DELA TEKSTA!

Posle kanapea i švedskog stola, Viki Miljković sada ovako ugađa svojim kandidatima za “Zvezde Granda”!


Ivan VukovićIvan Vučićević