Strasti oko dugo najavljivane i još više osporavane serije “Nemanjići” na RTS ne smiruju se ni skoro tri meseca nakon premijere prve epizode.

Poslednja u nizu grešaka koje su građani primetili i odmah osuli paljbu, ali i duhovite komentare na društvenim mrežama tiče se scene kada se Rastko Nemanjić zamonašuje dok ga Sveti Sava posmatra sa zida manastira.

Ipak, scenarista serije Gordan Mihić jednu od najvećih grešaka u domaćoj kinematografiji ne shvata fatalistički.

“Stvarno? Nisam to primetio. Pa dobro, nije smak sveta. Nadam se da nam to niko neće zameriti i to se dešava. Ovo je visoko profesionalno urađena serija”, rekao je Mihić za Informer.

Čini se da Tviteraši ne praštaju omaške, pa su nastavili da komentarišu:

Izgleda da Mihić nije pogledao šta se događa na internetu, nakon emitovanja treće epizode u kojoj smo imali priliku da vidimo kako Rastko postaje monah pod freskom samog sebe, odnosno da je serija postala predmet podsmeha, upravo zbog ove greške.

Da podsetimo, u sceni u kojoj je Rastko pobegao u manastir Svetog Pantelejmona kako bi se zamonašio, i potera za njim stiže prekasno, gledaoci su mogli da vide kako je “nastao” Sava na podu manastira na čijem se zidu nalazi freska sa njegovim likom.

 


scandal!printscreen