Vođa „veternicčog klana“ Nenad Opačić (54) ubijen je sa pet hitaca, a njegova supruga Jasmina (46), sestra Marijane Mateus, sa tri metka u februaru 2015. godine u novosadskom Novom naselju.

Ubica koji je bio maskiran kapuljačom prvo je usmrtio Opačića, pogodivši ga u glavu, a onda je hladnokrvno pucao u njegovu suprugu. Poštedeo je njihovu kumu, koja je bila s njima kad su likvidirani.

Podsećamo, Opačić se zbog dilovanja droge nalazio na izdržavanje 15-godišnje zatvorske kazne u Sremskoj Mitrovici, a tih dana bio je na godišnjem odmoru. U zatvor je trebalo da se vrati 6. marta.

Naime, Opačić i njegova žena izrešetani su na dan kad su proslavljali 22-godišnjicu braka, iz kog imaju sina Mihajla.

– Te večeri su Nenad, Jasmina, Nenadov brat Predrag i njihova venčana kuma slavili njihovu godišnjicu braka u jednom ekskluzivnom novosadskom restoranu. Krenuli su kući sa dva automobila. Nenad je džipom marke „audi“ odvezao brata u Veternik, gde porodice Opačić imaju kuće, a u „mercedesu“ su bile Jasmina i kuma. Njih dve su odmah krenule u Ulicu braće Dronjak, gde Opačići imaju stan, a u istoj ulici stanuje i njihova kuma – rekao je tada izvor Kurira.

Pošto je Opačić trebalo da stigne odmah za njima, njih dve su ga sačekale ispred zgrade.

– Parkirao je automobil i izašao. Krenuo je prema ženi i kumi. Tad se pojavio napadač i počeo da puca. Nenad je pokušao da mu pobegne, ali metak ga je pogodio u glavu. Pao je između dva automobila na parkingu. Ubica je tad ispalio tri hica u Jasminu, ali ne i u njenu kumu. To znači da je planirao da ubije oboje supružnika. Nakon toga je pobegao pešice, a najverovatnije da ga je iza ćoška čekao automobil.

Na mestu zločina brzo se pojavila rodbina ubijenih, među kojima i sin Mihajlo i brat Nenad. Na uviđaju je sve vreme bila i kuma Opačića, čiji je beli kaput sav bio krvav.

– Nenad je imao mnogo neprijatelja, a približavao mu se i izlazak iz zatvora. Moguće je da se neko od njegovih starih protivnika toga plašio, pa je rešio da ga likvidira pre konačnog izlaska na slobodu – objašnjava izvor.

Marijana Mateus je vest o ubistvu sestre od tetke saznala u Ženevi. Odmah je sela u avion i doputovala u Srbiju.

– U šoku sam, ovo je veoma teško za mene. Zajedno smo odrasle, mnogo smo se volele – rekla je Marijana Mateus.

Ovu VELIKU TAJNU skoro godinu dana krije Marijana Mateus


scandal!printscreen